Halit Yusuf AKYÜZ

Halit Yusuf AKYÜZ

1984 yılında doğdu. Lisans eğitimini 2006 yılında Suriye’de Arap Dili alanında tamamladıktan sonra, 2017 yılında Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 2020 yılında Gazi Üniversitesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını ve 2025 yılında aynı anabilim dalında doktorasını tamamladı.
2014 yılından itibaren Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Bu görevinin yanı sıra Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde (2018-2020) ve Ankara İslam Düşünce Enstitüsü’nde (2022-2023) Arapça dersleri vermiştir.
Halit Yusuf Akyüz; isim cümleleri, dil-zihin ilişkisi ve Wittgenstein’ın dil felsefesi gibi teorik alanların yanı sıra yabancılara Arapça öğretim yöntemleri üzerine de yoğunlaşmaktadır. Bu alanda kaleme aldığı “Yabancılar Arapça Öğretim Yöntemleri: Doğal Yöntemler Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması” (2025) adlı bir kitabı ve Türkçeden Arapçaya kazandırdığı “Hak Duyarlılığı” (2020) adlı bir kitap çevirisi bulunmaktadır. Güncel olarak Arap edebiyatında öyküsel şiirin gelişimi ve hazırlık sınıfları için destek Arapça eğitim kitabı “Hikayesel şiirle” Eğitim kitabı (2 Cilt) üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Yazar'a Ait Kitaplar - Halit Yusuf AKYÜZ